NEĆE SE ISPRIČATI ZBOG PRESUDE: Teškim riječima Plenković napao SDP, Grbina, Most, Možemo!

Zašto ne bi bilo uputno da se premijer kao čelnik stranke ispriča javnosti zbog Fimi medije? – pitali su novinari danas čelnika HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića, na što je on debelo izgubio živce i napao oporbene stranke i Peđu Frbina imenom i prezimenom.

“Ja sam uvijek spreman odgovarati na sva vaša pitanja s puno pažnje i poštovanja. Moram prvo krajnje neprimjerenom ocijeniti usporedbu ovog što je bilo jučer sa situacijama kada se čelnici država ispričavaju za ratne zločine. To je nova razina napda na HDZ i kreiranja te atmosfere kroz medije. Prvo i osnovno, pravni proces postoji da bi nekako završio. On je jučer dobio svoju novu fazu. Ja sam izašao pred medije, rekao da smo legalisti, da poštujemo hrvatski pravni poredak i sudove. Postojala je jedna čelna osoba, Ivo Sanader, koji je vodio HDZ, za kojeg je u pravnom postupku utvrđeno da je zlouporabio položaj, a samim time je došlo i do odgovornosti pravne osobe, odnosno HDZ-a. Onaj tko je odgovoran za to neka odgovara, ja kao predsjednik stranke, demokratski dva puta pobijedio na izborima, svu ovu oporbu koja od jučer histerizira, ne kanim izgovarati rečenice isprika za grijehe nekog drugog u vrijeme kada ja osobno nisam niti bio član stranke. To ne dolazi u obzir”.

“Hoću li prihvatiti da mi jedan tiranin, despot, nedemokrat, Grbin, koji izbacuje kroz prozor 18 zatsupnika jer misle o nekom pitanju drugačije? No way, ne dolazi u obzit. Stranka SDP u 21. stoljeći pokazuje totalitarne manite. Čovjek koji grli Kovača u Čakovcu gdje ovaj laže da mu netko prijeti, angažira službenu osobu da laže, da meni docira, no way. Tko još? Mostovci? Ekipa koja doživljava praktički orgazam na Festivalu slobode i kriče protiv cijepljenja da meni dociraju? Možemo sije mržnju protiv HDZ-a, koji kadrovira u Holdingu onako kako kadrovira. Mi smo za njih NBA, a oni su lokalna liga. To ne dolazi u obzir”, rekao je Plenković.”

“Sanadera meni prišit neće nitko”, rekao je.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!