ODGOĐENO SUĐENJE SANADERU: Bivši premijer ima temperaturu – Ježić svjedoči u veljači

Podijelite članak

ivo sanader

Maja Štampar Stipić, sutkinja zagrebačkog Županijskog suda, odgodila je ročište u ponovljenom suđenju u aferi Ina-MOL  do 4. veljače.

Izvor: Media servis/Redakcija

Učinila je to nakon što su odvjetnici Ive Sanadera, bivšeg premijera i čelnika HDZ-a, iznijeli kako on nije mogao doći jer ima temperaturu, o čemu će još danas sudu podastrijeti i medicinsku dokumentaciju.

Podsjećamo, na novom suđenju za primanje mita kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji prepustio upravljačka prava u Ini uz Sanadera je optužen i direktor MOL-a Zsolt Hernadi, koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Na ročištu u veljali trebao bi svjedočiti Robert Ježić. Podsjetimo, poznato je njegovo svjedočenje u aferi INA-MOL kada je u sudnici obećao da će vratiti 5 milijuna eura i tvrdio da se nalaze na računu njegove švicarske tvrtke. Bio je to novac, kako je tvrdio, koji je platio MOL kao mito za Sanadera. Novac nije nikada vratio. Kada je Sanader i pravomoćno osuđen na 8,5 godina zatvora, pa je Ustavni sud to ukinuo, Ježić je rekao da za povrat novca nema temelja jer nema pravomoćne presude.

Ponovljeno suđenje Sanaderu i nedostupnom Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada.

Inače, na ponovljenom suđenju, koje je na Županijskom sudu u Zagrebu počelo 23. listopada, Sanader je kao i na prvom suđenju odbacio sve optužbe.

Valja podsjetiti kako USKOK Sanadera tereti u slučaju INA-MOL, osim za prepuštanje upravljačkih prava u Ini, za što je preko tvrtke Roberta Ježića navodno trebao primiti 10 milijuna eura, još i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz Ine.

PISALI SMO:

PERNAR PODSJEĆA: Prije godinu dana novinarka je pitala Ježića kad misli vratiti pet milijuna eura mita – čitajte OVDJE.

Komentiraj