PERNAR PODSJEĆA: Prije godinu dana novinarka je pitala Ježića kad misli vratiti pet milijuna eura mita

Podijelite članak

robert ježić, suđenje

Godinu dana je prošlo od kad je novinarka pitala Roberta Ježića kad misli uplatit u državni proračun 5 milijuna eura mita, podjeća Ivan Pernar, saborski zastupnik Živog zida i pita: Je li moguće da pravosuđe ništa ne poduzima po tom pitanju?

Zašto Robert Ježić još uvijek nije vratio 5 milijuna eura mita za Sanadera u državni proračun, iako je obećao da će to učiniti još 2012.godine, upitao je Pernar i s govornice Sabora 15. rujna 2017. godine.

Spomenuo je Pernar i kako je Ježić rekao novinarki RTL-a “Jeste vi normalni?”, koja ga je ispred sudnice uporno pitala kad namjerava vratiti pet milijuna eura što je obećao tijekom suđenja u postupku Ina-MOL.

Sudac Ivan Turudić izravno je na suđenju u sluičaju INA – MOL upitao gdje su novci i zašto ih nije kao što se ranije obvezao uplatio na sudski račun.

Ježić je odgovorio da je novac na računu njegove švicarske tvrtke Dioki holding kojoj je 100-postotni vlasnik, a sjedište joj je u Zugu.

Objasnio je da novac do sada nije uplatio jer zato nije dobio nikakve precizne upute kako to učiniti, na što mu je sudac Turudić rekao “učinite to danas”.

“Danas ne mogu, ali učinit ću to najdalje u idućih 30 dana”, kazao je Ježić, dodavši kako ostaje kod svog ranijeg iskaza da je riječ o eurima kojima je Mol podmitio Sanadera.

Sudac Turudić je na kraju ponovno upozorio Ježića kako sud “doista ozbiljno očekuje da se novac pojavi na sudskom računu”.

Komentiraj