ODGODA SUĐENJA: Bivša županica Marina Lovrić Merzel optužena za mito, trošenje novca na zabave…

marina lovrić merzel

Odgođeno je suđenje bivšoj SDP-ovoj županici Marini Lovrić Merzel koju USKOK tereti za niz nezakonitosti od primanja mita do preplaćivanja zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na zabave.

Sudac Ivan Turudić na pripremnom je ročištu uoči početka suđenja ponovno odbio nagodbu Uskoka i optuženika Željka Žužića, koji je priznanje želio zamijeniti uvjetnom kaznom.

Turudić je i prije nekoliko mjeseci odbio nagodbu sa Žužićem smatrajući da je uvjetna kazna za davanje 100.000 eura mita preblaga. USKOK je u drugom pokušaju povećao trajanje uvjetne kazne, a nakon što ih je Turudić opet odbio zatražili su njegovo izuzeće, te su najavili žalbu na njegovu odluku.

Osim što je još jednom odbio nagodbu, Turudić je kao nezakonit dokaz izdvojio i zapisnik te snimku Žužićeva ispitivanja u Uskoku u kojem je teretio bivšu županicu. Uskok- ova tužiteljica Martina Jaklin i odvjetnik Lovrić Merzel Čedo Prodanović.

“Zato ne postoji nikakvo uporište s obzirom da je taj zapisnik dokaz na kojem je utemeljena optužnica i preduvijet za podizanje optužnice koju je već potvrdilo optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda”, kazala je tužiteljica.

“Sada je ovo po meni pritisak na sud. Kao što vidite svako malo se ovo ponavlja, neću sad spominjati druge predmete, ali mislim da će i takva praksa polako doći u razumne okvire”, istaknuo je Prodanović, a prenosi Media servis.