HDZ ZBIJA REDOVE: Ako ne može drukčije, onda do kvoruma “batinom”

tomislav karamarko

Nakon svih mogućih cirkusa s nedostatkom kvoruma u Saboru će se glasovati sutra u 9.30, a ne u petak, kao što je dosad bio običaj. Potvrđeno je to jučer i HRT-u.

Kako su pisali mediji odluku o novom danu za glasovanje donio je nakon jučerašnjeg sastanka vrh HDZ-a.

Navodno je potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko bio užasno ljut zbog nedostatka kvoruma i nedolaska njegovih u Sabor, pa je naredio glasanje ranije, već sutra.

Zaprijetio je i sankcijama za one koji se u Saboru ne pojave.

Glasovanje će biti i u petak, najavljuju iz HDZ-a, pa će se pokušati razuvjeriti javnost da ne postoji većina, a valjda će se i izglasati n eki važni zakoni i dokumenti.

Konačno će se glasovati i o ukidanju ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića i smanjivanju financiranja političkim strankama.

Ovih dana bilo je bure oko nedostatka kvoruma, posebno među HDZ-ovcima. Tako je Ivan Šuker prozvao kolege iz HDZ-a koji se nisu pojavili na sjednici. Tvrdio je da nisu niti javili da neće doći.

“Većina postoji, ja se ispričavam hrvatskim građanima. Tri zastupnika iz vladajuće koalicije se nisu javila da neće doći. S predsjednikom Sabora je dogovoreno da više ni jedan zastupnik neće dobiti putni nalog… Postoji nešto što se zove etika, moral i odgovornost prema građanima. Ako netko ne može doći, neka podnese ostavku. Ima zastupnika koji imaju po pet, šest funkcija i predložit ću na klubu da se to ukine”, komentirao je Šuker.

Šuker je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, a njegovi zamjenici Gordan Jandroković i Davorin Mlakar dali su ostavke.

Javili su se i prozvani. General Željko Glasnović je poručio:

“Znam što je administrativna stega i brojno stanje, a Šuker na raspolaganju ima saborsku službu. Ne treba opravdavati svoj nerad i krivnju prebacivati na nekoga drugoga – neću dopustiti da me netko blati jer ako nisam u Saboru – ne znači da ne radim.”