ODBOJKA NA PIJESKU: Đakovčani uživali uz napete dvoboje na prvenstvu Hrvatske

Napeti dvoboji i atraktivni potezi obilježili su turnir prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku koji se proteklog vikenda održao u Đakovu.

Na drugom turniru prvenstva natjecalo se ukupno 18 ekipa u muškoj i 18 u ženskoj konkurenciji što je rekord otkako se igra prvenstvo Hrvatske u ovom sportu. Izvrsna đakovačka publika bodrila je svoje miljenike i uživala u napetim finalnim dvobojima posljednjeg dana. Turnir se održao u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza te u suorganizaciji Grada Đakova.

Pobjedu u ženskoj konkurenciji odnijele su Sara Radanović i Valentina Vrbanc koje su s 2:0 (21:15, 21:17) bile bolje od Nataše Savović i Nine Škarić. Sara i Valentina aktualne su prvakinje, a Sari je ovo nakon Pašmana druga pobjeda u ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske.

U muškoj konkurenciji nije bilo lako predvidjeti pobjednika. Bili su tu i aktualni prvak Filip Silić te hrvatski reprezentativci u dvoranskoj odbojci Tsimafei Zhukouski, Ivan Raič, Petar Đirlić i Ivan Zeljković. Pobjedu su ipak odnijeli Damjan Pusonjić i Vukašin Rajković iz Srbije koji su rezultatom 2:0 (21:17, 21:12) bili bolji od Jurice Skorina i Hrvoja Zelenike.

Nakon Đakova prvenstvo se nastavlja na Mastersu u Opatiji od 8. do 11. kolovoza, a nakon toga slijede Đurđevac (23.-25. kolovoza) te finale u Zagrebu (6.-8. rujna).

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!