UTRKA ZA PANTOVČAK: Milanović opasno puše za vrat predsjednici – tu je i Škoro

Podijelite članak

RTL ekskluzivno, u suradnji s Promocijom plus, donosi istraživanje o preferencijama kandidata u utrci za Pantovčak. Kolinda Grabar-Kitarović i dalje najbolje stoji, ali pada, dok glavni izazivači rastu!

Kolindu Grabar Kitarović zaokružilo bi sada najviše birača – 29,3 posto (prema 30 posto u srpnju). No, potpora joj pada treći mjesec zaredom, a od lipnja do kolovoza izgubila je pet postotnih poena. U istom razdoblju rastu i Zoran Milanović i Miroslav Škoro. Milanovića bi sada zaokružilo 24,8 posto ispitanika (prema 22,3 posto u srpnju), 5 postotnih poena više nego u lipnju, oko 2 posto više nego u srpnju. Isti rast od lipnja do kolovoza bilježi Miroslav Škoro, sada je na 18,5 posto potpore (prema 17,8 posto u srpnju) objavljuje ekskluzivno RTL.

Europarlamentarac Mislav Kolakušić bilježi pad potpore od dva postotna poena. Bira ga 12 posto ispitanika, a potpora Ivanu Pernaru nešto raste – bira ga 3 posto birača (prema 2,8 posto u srpnju). Za Daliju Orešković glasalo bi tek 1,4 posto ispitanika.

Da se u drugom krugu sučele aktualna predsjednica i Milanović pobijedila bi Kolinda Grabar-Kitarović. Nju bira 53,1 posto ispitanika (prema 53,9 posto u srpnju), a Milanovića 42,4 posto (prema 41,7 posto u srpnju).

U srazu s Miroslavom Škorom predsjednicu bira 50 posto ispitanika, a Škoru bira 44,9 posto ispitanika, 7 postotnih poena više nego prošlog mjeseca (38,1 posto), gotovo 10 više u odnosu na lipanj!

Kad bi se u drugom krugu našli Milanović i Škoro, bolje stoji Škoro, ali takav je sraz prava mrtva trka. Miroslava Škoru zaokružilo bi 47,9 posto ispitanika (prema 51,6 u srpnju), Zorana Milanovića 46,5 posto (prema 44,4 posto u srpnju). Neodlučni bi odlučili pobjednika, a njih je 5,6 posto. Od prošlog mjeseca Škoro je izgubio gotovo 4 postotna poena, a Milanović dobio 2.

Očekivano HDZ-ovi birači znatno bi češće zaokružili Škoru, baš kao i birači aktualne predsjednice, no četvrtina njezinih ipak radije bira Milanovića. Bivši SDP-ov premijer privlačniji je od Škore biračima Mislava Kolakušića.

 

Komentiraj