“OBRAČUN” PUSIĆ I OLUJIĆ: Tko je lagao o školovanju potpredsjednice Sabora?

Podijelite članak

vesna pusić

Saborski Odbora za Ustav razgovarao je u ponedjeljak s 24, od ukupno 46, kandidata za ustavne suce. Na sjednici je bilo i bure.

Naime, porječkali su se Vesna Pusić (HNS) i odvjetnik Željko Olujić, kada mu je Pusić rekla da je javno lagao kako ona nema završenu gimnaziju.

Po njoj to ga i diskvalificira kao kandidata za Ustavni sud.

“Tužno je da vi s pozicije potpredsjednice Sabora i članice Odbora unosite subjektivan stav o nečemu o čemu ste, draga moja gospođo, imali prilike raspravljati sa mnom javno, ali ste šutjeli. Ja neću za vas upotrijebiti tako teške riječi kao što ste vi za mene, jer štujem vašu poziciju, ali tu unositi nešto što sam rekao je najblaže rečeno bezobrazno”, odgovorio je Olujić.

Pusić mu je uzvratila kako se radi o činjenicama, na što je Olujić upitao zašto ga nije tužila.

“Nisam se željela spuštati na tu razinu, ali pitam sada, kad ste se prijavili za ovako časnu poziciju. To je za mene nespojivo. To je vrlo relevantno za funkciju za koju ste se vi javili. Sada to nije više samo pitanje političkog nadmudrivanja”, odgovorila je Pusić.

Olujić je, međutim, ustvrdio kako je sve što je rekao istina. “Vi to najbolje znate. Niste se željeli sa mnom naći na jedinom adekvatnom mjestu, na sudu, i tužno je da sad moram tražiti zaštitu predsjednika Odbora od vaših subjektivnih napada”, kazao je Olujić.

Raspravu je prekinuo predsjednik odbora Robert Podolnjak, te rekao da Pusić očito neće dobiti odgovor, pa da nema smisla više raspravljati. Pitao ju je ima li još pitanja, a Pusić je odgovorila “za Olujića sigurno ne”.

Komentiraj