O TOME SE GOVORI: Hoće li HDZ gurati Vilija Beroša u fotelju zagrebačkog gradonačelnika?

Kako idu izbori sve se glasnije čuje kako će HDZ iskoristiti popularnost svog člana, ministra Vilija Beroša, koji bi mogao biti veliki adut na izborima na koje se HDZ-u žuri.

No, pojavile su se i neke špekulacije kako bi ministart Vili Beroš mogao biti kandidat i na izborima za zagrebačkog gradonačelnika.

U razgovoru za jutarnji list međutim Beroš nije želio govoriti o zagrebačkoj gradonačelničkoj fotelji, rekavši da njegovo mjesto ne ovisi samo o političkim ambicijama već i o potrebama HDZ-a i izbornoj strategiji.

“Član sam vladajuće stranke, a u politici je vrlo važan timski rad. I kao ministar dio sam jednog uspješnog tima. Želio bih da i na sljedećim parlamentarnim izborima dobijemo povjerenje birača da nastavimo voditi državnu politiku Hrvatske.

O izbornim listama odlučuje predsjednik i stranačka tijela pa će tako i eventualno moje mjesto na izborima ovisiti ne samo o mojim ambicijama već i potrebama HDZ-a i izbornoj strategiji. Vjerujem u uspjeh naše stranke na izborima, a onda ćemo slagati timove za nove pobjede”, kazao je Beroš za Jutarnji list.

Njegove su političke ambicije, rekao je, da kao ministar zdravstva i član Vlade učini sve kako bi javnozdravstveni sustav bio što učinkovitiji i pristupačniji hrvatskim građanima.

jutarnji