NOVA VLADA SRBIJE: Žigmanovu resor ljudskih i manjinskih prava

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić objavio je sastav nove vlade kojeg je predložila mandatarka Ana Brnabić. Poručio je da će zamjenik predsjednice vlade i ministar vanjskih poslova biti Ivica Dačić, potpredsjednik vlade i ministar obrane gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Objavio je i novost.

Izvor: Media servis

“Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog ovo je pretpostavljam iznenađenje, pripadnik Hrvatske nacionalne zajednice u našoj zemlji. Prvi put biramo Vladu kada znamo da imamo ratno stanje u okruženju, kada vam je jasno da se rat neće brzo okončati. U tim uslovima smo se trudili da napravimo Vladu koja će prezimiti ovu zimu i možda sljedeću i to je to.”

Žigmanovu je čestitao i naš ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman poručivši da će ovo pridonijeti položaju Hrvata u Srbiji.Vučić je potom nastavio o zadacima koji su pred Srbijom.

“Izazov broj jedan Kosovo i Metohija upravo zbog ove situacije o kojoj sam govorio i cijela Vlada mora imati jedinstvenu politiku i ne smije iskakati iz toga. Mi ćemo uvijek gledati da imamo jedinstven stav po tom pitanju jer teško mi je zamisliti da imamo različiti stav po tom pitanju.

Bit će pritisci po pitanju vanjske politike, vanjske politike naše zemlje. Nitko ne želi razumjeti našu poziciju, a zašto? To podrazumijeva da imamo svoju državu, da sami donosimo odluke, samostalno i nezavisno.”