POLICIJA O INCIDENTU TORCIDE: Prijetili su policajcima da će ih zaklati s razbijenim bocama

U PU splitsko-dalmatinskoj održala konferencija na medije vezano uz događaj od 21. listopada 2022.godine na području Splita.

Izjavu su dali načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić. Uz načelnika policijske uprave na konferenciji je sudjelovao i zamjenik načelnika policijske uprave Marko Srdarević.

Pričali su o sukobu policije i Torcide nakon derbija Hajduka i Dinama.

”Imate najmanje 50, neki kažu da ih je bilo 80, vikali su i razbijali pod utjecajem alkohola, ne smijemo reći ljudima da ne smijemo na intervenciju jer je bila utakmica. Dvije policajke i dva policajca su išli, jedna policajka je dobila bocu u tijelo, kasnije je došlo 12 interventnih policajaca.

Prvo je došla grupa koja nije imala opremu, došli su do ljudi u upozorili da prestanu s bukom. Onda su ih počeli gađati bocama i kamenjem, pozvali su kolege i krenuli u intervenciju. U toj intervenciji dolazi do bježanja mase, a u tom trenutku skupina je išla prema četvorici kolegama, prijetili su da će ih zaklati s razbijenim bocama, kolega vadi oružje i ispaljuje dva metka u zrak i još jedan hitac je ispalio u zrak, onda je uperio oružje u njih i oni su se razbježali.

Policijski službenik treba zaštiti svoj život i drugih ljudi, nema nikakvih oštećenja, nije nikoga ugrozio i povrijedio. U tom trenutku dolazi do bijega, blokiraju šestorici koja su uhićena, privedeni su u policijsku postaju”, rekli su iz policije.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!