NINO RASPUDIĆ: Ako Plenković nastavi ovako, svaki građanin RH bit će član Vlade

Uoči točke dnevnog reda o izglasavanju novih članova Vlade – Davora Filipovića, Marina Piletića i Anje Šimprage, uslijedili su zahtjevi za stankama kojima su oporbeni zastupnici iskazali nezadovoljstvo još jednim rekonstruiranjem Vlade.

Izvor: Media servis

Prva je u ime Centra Dalija Orešković poručila vladajućima:

”Do sada je iz Vlade Andreja Plenkovića rekonstruirano već 20-ak ministara zbog teških korupcijski afera. Iz svega što znamo o Mariju Banožiću, Viliju Berošu ili Ivanu Paladina možemo računati da su i oni na redu da prvom prilikom budu rekonstruirani. Prestanite s ovakvom farsom. Legitimna je jedino ona vlast koja se rekonstruira na izborima”.

Nino Raspudić iz Kluba MOST-a čestitao je na rekonstrukciji kolegi Nikoli Grmoji koji je skupio potpise za smjenu troje članova Vlade koji i odlaze i odredio tajming rekonstrukcije.

“Ako Andrej Plenković nastavi ovim ritmom, širinom i zamahom mijenjati ministre, svaki građanin RH dočekat će priliku na 15 minuta biti ministar. Ovo nije rekonstrukcija Vlade, ovo je dekriminalizacija Vlade i šminkanje mrtvaca”.

Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista upozorio je da potpredsjednicom Vlade ne smije postati SDSS-ovka Anja Šimpraga, zbog svojih izjava o Oluji i Domovinskom ratu.

”Ovo nije zabilježeno u povijesti europske demokracije. Još jedanput apeliram na kolege iz HDZ-a, na hrvatske branitelje da ne daju potporu Anji Šimpragi. Franjo Tuđman se u grobu okreće nakon ovoga”.