ŠKORO O ŠIMPRAGI: Simpatično mi je što stalno naglašava da je Srpkinja

Miroslav Škoro iz saborskog Kluba Za pravednu Hrvatsku uoči glasanja o potpredsjednici Vlade i dva nova ministra rekao je da se samo radi o održavanju trgovačke koalicije, a ne da Hrvatska napravi iskorak.

Izvor: Media servis

“Što možemo zaista reći o tim kandidatima, sve se svodi na jednu riječ, nemamo reći apsolutno ništa. Ni oni s ljevice, ni oni s centra ni oni s desnice, to je žalosno. Radi se o hrvatskoj Vladi. Jedino što je sigurno da ćemo izgubiti još neko vrijeme tražeći neka druga rješenja, ali ovo nije rješenje.”

Razveselilo ga to, kaže, što je kandidatkinja za potpredsjednicu Vlade Anja Šimpraga naglašavala da podržava da prošlost ostavimo povjesničarima i da se okrenemo budućnosti, ali mu je i simpatično to što je pritom stalno naglašavala da je Srpkinja.

“Kakve to veze ima, kad sam ja ili bilo tko rekao za ovom govornicom “Ja sam Hrvat”, pa neka si. Dokle više govoriti da se ne želimo više baviti prošlošću, okrenimo se budućnosti, a i dalje se dijelimo na naše i vaše. Jedino ako time obrazlaže zašto je kandidatkinja, što je ustvari i točno, ili je to po zanimanju, a svi oni koji su po zanimanju Srbi, Hrvati ili nešto drugo su čisti etno biznismeni.”

”Tko o čemu, Škoro o etnobiznisu”, rekla je Sandra Benčić iz Možemo pa odlučila govoriti o onome ‘čega nema’.

”A čega nema? Nema nikakve rekonstrukcije Vlade. Dakle ta velika rekonstrukcija koja je najavljivana posljednja dva mjeseca kao ozbiljni zaokret koji nas čeka se pretvorila u zamjenu tri dužnosnika pri čemu premijer naglašava da su te zamjene možda i privremene.”

A onda je podsjetila i na tko kako je premijer Andrej Plenković izabrao Ivana Paladina za ministra graditeljstva.

“Ministrom se u ovoj državi postaje na majke mi. ‘Evo majke mi sve je u redu’, premijer kaže ‘Može, evo ti si ministar’. Nakon Paladine dobivamo još jednog kapitalca to je ministar Filipović. Ministar Davor Filipović koji će se danas vjerojatno ovdje biti izglasan je jučer na dva konkretna pitanja da konkretnija ne mogu biti imao odgovore koji su na razini drugog osnovne”.