NESTAO POZNATI NOVINAR: Stjepanu Andrašiću gubi se trag u Krku – obitelj moli za pomoć

Jučer, u srijedu 28. rujna na području grada Krka nestao je 81-godišnji Stjepan Andrašić. Riječ je o čovjeku koji nažalost pati od demencije, a kako potraga obitelji i prijatelja nije urodila plodom, mole se građani da jave bilo kakvu informaciju koja bi mogla pomoći u njegovom pronalasku.

Podsjećamo kako je Stjepan Andrašić ugledni novinar koji je radio u Večernjem listu, a od 1983. do 1990. godine bio je glavni urednik.

Navodi se kako je Stjepan u srijedu ujutro krenuo u šetnju sa svojim psom, kao što to redovno čini posljednjih godina, no ovoga se puta nije vratio kući iz šetnje.

Budući da su nerazdvojni, pretpostavlja se da je pas još uvijek s njim. Bitno je znati da pas na ogrlici ima kontakt člana obitelji.

Nažalost, Stjepanu se mobitel isključio pa ni precizno lociranje nije moguće, a jedina relevantna informacija koju je obitelj do sada dobila jest da je u srijedu oko 17 sati viđen kod benzinske postaje INA na Šetalištu Svetog Bernardina 8, u centru grada Krka.

Kada je izašao iz kuće, nosio je tamne gumene čizme, crne hlače, kariranu košulju i maslinasti prsluk bez rukava.

Kako policijski pravilnik nalaže da se osoba smatra nestalom tek nakon 24-satnog perioda bez kontakta, Stjepana su tijekom jučerašnjeg dana pa sve do danas tražili isključivo obitelj i prijatelji, no potraga je bila bezuspješna.

U slučaju da imate bilo kakvu informaciju o gospodinu Stjepanu ili njegovom psu, zabrinuta obitelj moli da im se hitno javite na broj telefona 098 450 040.