SMRT MUŠKARCA U BUJICI: Stradao za nevremena u Rijeci – policija objavila detalje

U silnoj kiši i bujicama vode sinoć je u Rijeci smrtno stradao i jedan muškarac. a PU primorsko-goranska o svemu je objavila detalje.

U priopćenju se kaže:

Sinoć je Rijeku oko 19 sati zadesilo olujno nevrijeme te je uslijed velike količine kiše došlo do poplava i bujica vode koje su blokirale promet i poplavile više objekata.

Prilikom reguliranja prometa u središtu Rijeke, oko 21.10 sati  između ulice Franje Račkog i područja Školjića, policijski službenici su u bujici vode uočili tijelo osobe što se nalazilo ispod zaustavljenog osobnog vozila, a koje zbog siline vode se nije moglo kretati.

Pronađena muška osoba nije davala znakove života te je po pregledu liječnika HMP-a nakon proglašenja smrti tijelo osobe prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci gdje će se utvrditi identitet i točan uzrok smrti. Policija i dalje utvrđuje sve okolnosti ovog događaja.

Inače, sinoćnje obilno kišno nevrijeme je i poplavilo više objekata u središtu Rijeke, između kojih i šalter salu upravnih poslova u sjedištu Policijske uprave primorsko-goranske. Poplavljene su i prostorije Rektorata Sveučilišta u Rijeci, zatim Prve riječke gimnazije, Građevinske tehničke škole, riječke Dječje kuće, nekoliko trgovina, ugostiteljskih objekata, ali i stanova na području Potoka te drugih ulica u središtu Rijeke.
Osim u Rijeci, neki poslovni objekti poput ljekarne i ugostiteljskih objekata su poplavom oštećeni i u Opatiji te u Lovranu, kao i u drugim dijelovima Riječkog prstena i PGŽ-a, a i zatvorene su mnoge županijske i lokalne prometnice.

Na terenu su osim policijskih službenika bile raspoložive sve snage ostalih žurnih službi, odnosno vatrogasci, djelatnici civilne zaštite i hitne medicinske pomoći, kao i drugi kojima je nadležnost postupanja u ovakvim situacijama.