NESTALA I PRIJAVA I SNIMKA: Zamjenik ravnatelja policije jurio 165,6 km/h – ograničenje je bilo 50 km/h

Zamjenika glavnoga ravnatelja policije, Josipa Ćelića, zaustavio je presretač u mjestu Briševo kod Zadra zato što je vozio tri puta više od dozvoljenog.

Kako doznaje RTL u jednom trenutku njegova je brzina bila viša od 160 kilometara na sat, a na tom mjestu je ograničenje bilo 50 te ga je policajac zabilježio, ali nije zaustavio.

Navodno je Ćelić odmah potom nazvao načelnika zadarske policije i tražio da se njegov prekršaj izbaci iz izvješća i ne bilježi u informacijski sustav MUP-a.

Izvor RTL-a tvrdi da je cijeli slučaj prijavljen nakon današnjeg upita policiji, a prebrza se vožnja dogodila još u ožujku.

Policijskla uprava zadarska na upit RTL-a je odgovorila:

“Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar prilikom kontrole prometa su službenim vozilom – prestretač dana 12.03.2019. godine u 12.41 sati na ŽC 6011 u mjestu Žerava snimili 46-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim vozilom karlovačkih registarskih oznaka brzinom od 165,6 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 50 km/h.

Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, iz čl.53. st.1. u svezi st.3. tada važećeg Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000,00 kuna i predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na tri mjeseca.

Također, sukladno tada važećem Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za navedeni prekršaj prekoračenja brzine visina novčane kazne je u rasponu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana”.