NEOBIČNA “ČESTITKA”: Uputio ju je Krešo Beljak ljubiteljima ustaša i Pavelića

Godine 1941. na današnji dan u Rimu su jednim potpisom fašističkoj Italiji predane tisuće četvornih kilometara hrvatskog teritorija – gotovo cijela Dalmacija, gradovi Zadar, Šibenik i Split, otoci Rab, Krk, Vis, Lastovo, Korčula i Mljet, veliki dijelovi Hrvatskog primorja i Gorskog kotara.

Zahvaljujući potpisu Ante Pavelića, čelnika NDH, sve je to došlo u ruke tada fašističke Italije.

Tom se prigodom Krešo Beljak, čelnik HSS-a i saborski zastupnik, odlkučio za neobičnu “čestitku”, koju prenosimo s Facebooka:

ČESTITAM LJUBITELJIMA USTAŠA I PAVELIĆA GODIŠNJICU DEFINIRANJA GRANICE HRVATSKE I ITALIJE IZ 1941.!

Posebno čestitam današnjim ustašama iz gradova: Spalato, Sebenico, Trau, Bencovazzo, Vodizze, a još više onima iz grada Zara, kojeg je Italija zauzela još prije.

Na vašu žalost, a na sreću Hrvatske, tada su stanovnici tih područja, dakle vaši djedovi i bake, gotovo u cijelosti odj… ustaške izdajnike, priključili se Titu i partizanima, koji su fašiste vrlo brzo zauvijek izbrisali iz vaše, hrvatske Dalmacije koju im je Pavelić poklonio.

A potjerali su ih i još dalje, iz Rijeke, Kvarnera i Istre, te je sve to danas zahvaljujući partizanima Hrvatska, a ne Italija, kako su to Pavelić i Mussolini na današnji dan 1941. dogovorili i potpisali.