NENADMAŠNA TROJKA: Učenici Srpske gimnazije pobijedili u natjecanju iz hrvatskog!

Podijelite članak

Nije toliko zapažena jedna zanimljivost kako su trojica učenika Srpske pravoslavne gimnazije u Zagrebu pobijedili na natjecanju iz – hrvatskog jezika. 

Zagrebačka Gradska knjižnica organizirala je kviz koji je trajao sedam mjeseci.

Kako piše Slobodna Dalmacija, jedan od pobjednika je Đorđe Subotić iz Ervenika pokraj Knina, koji se školuje u Zagrebu, a o svemu je rekao:

Jedan od trojice učenika je rođen u Erveniku pokraj Knina. Odlučio je po srednjoškolsko obrazovanje otići u Zagreb. Ime mu je Đorđe Subotić.

“Ako netko može dobro znati engleski, a engleski mu ni blizu nije materinji jezik, zašto mi ne bismo znali hrvatski”.

Uz njega su pobjednici Aleksandar Medić, porijeklom iz Knina i Siniša Nenadović iz Donjih Borki pokraj Daruvara, koji dijele sobu u učeničkom domu.

“Na kvizu su bile četiri grupe pitanja. Hrvatska književnost, svjetska književnost, opća kultura i gramatika. Nismo se nešto posebno pripremali, a puno nam je pomogla naša profesorica iz hrvatskog jezika Mira Bičanić. Ona iz ‘Milijunaša'”, pojasnio je Aleksandar za Slobodnu Dalmaciju.

Između srpskog i hrvatskog jezika Siniša kaže da bira – hrvatski. Od sve trojice on je najbolji u hrvatskoj gramatici.

“Ja sam se prvi put sa srpskim jezikom susreo ovdje, u gimnaziji. Dotad sam učio samo hrvatski”, rekao je i dodao da bi lošije riješili – srpski.

Komentiraj