PREDSJEDNICA: “Ne vjerujem da je Vučić namjerno donio netočne dosjee o nestalima”

Podijelite članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović prisustvovala je promociji knjige ‘Nestali u Domovinskom ratu 2‘, gdje je u uvodnom govoru istaknula:”Mnogi me i danas pitaju je li Vučićev posjet bila greška i žalim li zbog toga. Ne, nimalo. I opet bih ga pozvala. U taj sam posjet uložila puno svog političkog kapitala. I opet kažem nije mi žao”.

Izvor: Media servis

A nakon promocije novinarima je rekla da se nije opravdavala.

“Vrijeme prolazi za ove obitelji. Meni je to duboko humano i humanitarno pitanje i učinit ću sve što mogu da nađemo što veći broj nestalih kako bismo ispravili tu nepravdu”, istaknula je predsjednica.

To pitanje će, kaže, pokrenuti i pred Općom skupštinom UN-a. Na pitanje znači li to da treba ponoviti poziv srbijanskom predsjedniku Hrvatskoj ili da ona ode u službeni posjet Srbiji, rekla je da treba učinit konkretne pomake po pitanju nestalih. Podsjetimo da je Vučić dolaskom u Zagreb donio dosjee koji nisu bili od koristi.

“Predmete koje je donio u Zagreb, on je vjerovao da su vjerodostojni. Što se dogodilo? Jesu li njemu njegove službe prenijele krive podatke, ali ne vjerujem da bi on dolazio u Zagreb i na takav način se namjerno blamirao podacima koji nisu točni”, rekla je Grabar Kitarović.

Komentiraj