NEMA UKIDANJA OBROKA: Nitko na Banovini neće ostati gladan – kaže Plenković

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a održalo je sjednicu nakon koje je premijer Andrej Plenković dao izjavu i među ostalim komentirao vijest po kojoj bi neki građani na potresom stradaloj Banovini trebali ostati bez obroka, i to ako im kontejner omogućuje kuhanje.

“To je očito neki komunikacijski nesporazum. Već je župan Celjak tu stvar riješio. Dali smo 12 milijuna Županiji za te vrste troškova. Vjerujem da je riječ o nekoj nespretnoj komunikaciji.

Svima kojima bude potrebna pomoć oko hrane, dobit će ju kao i dosad. Samo bi neka čudnovata vlast oduzimala ljudima kruh. Nitko neće ostati gladan”, rekao je Plenković.

Premijer Plenković je rekao i da će Vlada podržati izbor Sabora koji bi ga krajem ovoga tjedna trebao izglasati predsjednika Vrhovnog suda na prijedlog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Podsjećamo, njegov je izbor sudac Radoslav Dobronić, a predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković najavio je da će podržati Milanovićev prijedlog.

U javnosti ssu se već pojavile špekulacije da je do dogovora konačno došlo kako bi se postigao i sporazum kada je riječ o imenovanju veleposlanika na koje se već dugo čeka, no predsjednik Milanović je odbacio mogućnost da se radi o trgovini.