NEMA POMAKA: Za Jadranku Kosor, bivšu predsjednicu stranke, vrata HDZ-a i dalje zatvorena

Jadranka Kosor

Već se dugo u medijima pojavljuju nagađanja hoće li nakon nekih povratnika u HDZ biti otvorena vrata i Jadranki Kosor, bivšoj predsjednici stranke i premijerki, koju je izbacio Tomislav Karamarko.

A sada je s izjavom za N1 “Mislim da će tijela stranke razmatrati i gospođu Kosor”, prof. Milan Kujundžić, koji se vratio u HDZ, dodatno uzburkao medijsku scenu.

Ali, čini se kako su “grijesi” iz  vidokruga onih koji odlučuju u HDZ-u mnogo veći kod Jadranke Kosor nego li kod Drage Prgometa i Milana Kujundžića, koji ne samo da su vraćeni u HDZ, nego su i na listi HDZ-a ostvarili saborske mandate.

Ali Jadranka Kosor već dugo govori kako su njoj zatvorena vrata, što je rekla i ovaj put.

“Kujundžić to uvijek kaže, nije prvi put da koristi tu formulaciju. I osobno mi je rekao da je to njemu neshvatljivo, ali i da je to stav Andreja Plenkovića i da nikakvih pomaka nema – rekla je Jadranka Kosor za Večernji list.

S druge pak strane u HDZ-u kažu da je to što je rekao Kujundžićev osobni stav. U HDZ-u nitko nije razgovarao o tome da Kosor treba vratiti u stranku.

Čini se kako uz mnoge druge stvari u HDZ-u ne mogu oprostiti Jadranki Kosor što je otvoreno progovorila o nekim ljudima u stranci, ali i zato što je izjavila kako su ovi u tzv. novoj ekipi sve

njezini dečki koje je ona ili uvela u HDZ, u vladu ili u predsjedništvo HDZ-a.