OD KAVE DO MOSTA: Grmoja i Runtić najprije “pili kavu” – sada je Runtić u Klubu zastupnika Mosta

Hrvoje Runtić

Mostov saborski Klub zastupnika povećat će se s 13 na 14 zastupnika, jer im je kao nezavisni zastupnik pristupio Hrvoje Runtić, koji je svoj mandat ostvario na listi Živog zida.

Sada je posve jasno kako Runtić i Nikola Grmoja, jedan od osnivača Mosta, nedavno nisu pili samo kavu, već su i dogovorili ovaj prelazak.

Podsjetimo, Runtić je napustio Živi zid optužujući bivše kolege za pokušaje podmićivanja i prikrivanje neslužbenih donacija.

“Nakon puno promišljanja i konstruktivnih razgovora odlučio sam kao nezavisan zastupnik pristupiti Klubu zastupnika Mosta nezavisnih lista. Nakon što sam otkrio i prijavio niz nepravilnosti u financijskom poslovanju Živog zida, zbog čega sam bio izložen i javnom linču, nikako ne mogu zastupati svoje birače kao zastupnik istoimene stranke. Od borbe za izmjenu Ovršnog zakona ne želim odustati”, kaže Runtić.

Dodaje kako je jedino u Mostu prepoznao ključne stavke programa koje i sam podržava – izlazak hrvatskog naroda iz dužničkog i ovršnog ropstva. Ostaje, kaže, nezavisni zastupnik jer se ne želi vezati ni uz jednu stranku. A Nikola Grmoja pak za Večernji list kaže:

“Drago nam je što će se gospodin Runtić priključiti Mostovu klubu zastupnika kao nezavisan zastupnik. Ideja Mosta upravo je i bila okupiti nezavisne pojedince koji ne žele biti opterećeni ideološkim i političkim konotacijama. Vjerujem da će Hrvoje Runtić znatno pridonijeti radu našeg Kluba zastupnika koji će u budućem sazivu Sabora brojiti najmanje četrnaest zastupnika”.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!