NE STIŠAVAJU SE REAKCIJE NA PUPOVCA: Evo što o izjavama kažu ministri

Podijelite članak

Uoči sjednice Vlade, glavna tema jučerašnja press konferencija SDSS-ovog Milorada Pupovca, koji ni nakon dva tjedna medijske šutnje nije izrekao jasnu ispriku zbog usporedbe moderne Hrvatske s NDH, niti se izjasnio oko toga ostaje li njegova stranka u vladajućoj koaliciji.

Izvor: Media servis

Ministar turizma Gari Cappelli smatra da su jučerašnje Pupovčeve izjave ipak neki pomak u smirivanju situacije. “Ja neću analizirati da li se on na taj način htio ispričati ili nije, ali u svakom slučaju treba primiriti neke stvari u Hrvatskoj”, rekao je Cappelli.

Ministar energetike Tomislav Ćorić i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak nisu željeli detaljnije prokomentirati ovu situaciju.

“Ne mogu komentirati izjavu gospodina Pupovca. To i ne želim. U konačnici, ja nisam ni član Predsjedništva HDZ-a niti stranački dužnosnik koji bi to trebao komentirati”, rekao je Ćorić.”Vi znate da se ja tim dijelom ne bavim. Niti sam članica stranke niti ne sudjelujem u tome”, rekla je Divjak.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić se pak nada da Pupovac neće ponoviti takve izjave.

“Ja mislim da ne treba zagrijavati atmosferu i mislim da je gospodin Pupovac svjestan da je pogriješio i da to nije trebao raditi. Važnije od toga, nadam se da takve stvari više neće izgovarati i zagrijavati atmosferu jer to ne treba Hrvatima u državi niti ijednoj nacionalnoj manjini. Mi trebamo živjeti u miru,s poštovanjem i uvažavanjem, a ne ložiti vatru kao što je to tada radio gospodin Pupovac”, poručio je Kujundžić.

Evo i komentara ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića- Radmana.

“On je to rekao i premijer je rekao, moglo se sigurno čuti više, ali mislim da je to to i idemo dalje”, rekao je Grlić- Radman.

Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavu je jednostavno nazvao “malom i nesmotrenom”.

“Jedna nesmotrena izjava gospodina Pupovca će se razriješiti”,poručio je Horvat.

A predsjednica Grabar-Kitarović jučer je Pupovcu uputila pismo u kojem ga obavještava kako s pozornošću prati njegove javne istupe u kojima, kako tvrdi, na potpuno neprimjeren, neprihvatljiv i zlonamjeran način kritizira Republiku Hrvatsku. Riječ je o istom pismu koje mu je poslala 2016.

Komentiraj