NE IGRAJ SE SA ŽIVOTOM: Čelniku SDP-a Zagreba prijete zbog inicijative vraćanja Trga maršala Tita

Viktor Gotovac, čelnik zagrebačkog SDP-a, jučer je objavio da je primio prijetnju – netko je napisao ‘Ne igraj se sa životom’ i uz ZDS i slikom Ante Pavelića.

U razgovoru za Večernji list, na upit je li prijavio prijetnju Gotovac je rekao: “Jesam, nije toliko neugodno jer se prijetnja nije ostvarila, zasada je samo u nastanku. Pogrešan je put da državu stvaramo na konfrontacijama. Moramo uvažiti naše stavove, moramo poći od toga da mi svi zajedno želimo ovoj državi dobro…. Prijava je tek zaprimljena, no nije prva prijetnja koju sam dobio, ranije je i bilo zbog izjava o radnom zakonodavstvom. … Nemam slutnju tko bi to bio, očigledno netko tko ne dijeli moje mišljenje”

Kaže kako je “ovo bilo zbog inicijative vraćanja trga Maršala Tita. Inicijativa za vraćanje tog trga je stvar vrijednosti, smatram da moramo afirmirati sve ljude koji su gradili ovu državu, ovaj dom u kojem živimo i za to im možemo dati neki toponim. Za sve loše će im suditi svi udžbenici povijesti i školstvo koje će obrazovati nove generacije. Ja apsolutno stojim iza toga na vrijednosnoj razini. Kako smo nakon Drugog svjetskog rata izgradili ovu državu, mislim da Tito kao doajen borbe protiv fašizma to zaslužuje, ali nisam za sve ono zlo koje se događalo nakon Drugog svjetskog rata”.