NOVI ČELNIK SDP-A ZAGREBA: Želim raditi na povratku Trga maršala Tita u Zagrebu

Novi je čelnik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac, profesor s Pravnog fakulteta, koji je u drugom krugu osvojio je 696 glasova, a Matej Mišić 325.

Kazao je da se želi baviti politikom, a ne biti političar. Rekao je i da ne želi od politike živjeti, već živjeti uz politiku. Gotovac je u središnjem Dnevniku HTV-a izjavio da želi zahvaliti svim drugaricama i drugovima, SDP-ovkama i SDP-ovcima, svom timu te svima koji će raditi s njim.

– Ništa neću ostvarivati sam, sve će raditi SDP. Djelovat ćemo zajedno. Mi smo organizacija. Bavit ćemo se pitanjima koja su socijalne i egzistencijalne prirode za građane Zagreba. Bavit ćemo se i pitanjima koja su komunalne prirode da od Zagreba opet napravimo središnju urbanu cjelinu, ne samo Hrvatske, već i ovog dijela Europe.

Bavit ćemo se i idejama, vrijednostima i ideologijama. Jedna od prvih stvari na kojoj želim raditi je povratak naziva trga maršala Tita u Zagrebu i želim da jedna ulica u Zagrebu dobije ime po Aleksandri Zec. Ovih dana obilježavamo tu nesretnu i tužnu godišnjicu od 30 godina.

Želimo biti stranka koja nudi građanima ideje, vrijednosti i rad. Želimo pošteno raditi i učiniti ovaj grad dobrim za sve naše članove, simpatizere, glasače i za sve ostale. Socijaldemokracija je inkluzivna. Socijaldemokracija nije nešto što se bavi samo sa sobom. Mi ćemo osvojiti vlast i ništa nas na tom putu neće spriječiti, rekao je Gotovac., gostujući na HRT-u.