NATAŠA NOVAKOVIĆ: Nije se dogodilo da nam netko neće dostaviti dokumentaciju, kao sada HDZ

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nije zaprimilo zatraženu dokumentaciju o prošlogodišnjem putovanju vladajućih na summit pučana u Helsinkiju, iako je istekao rok.

Nataša Novaković, predsjednica povjerenstva, gostovala je u Dnevniku Nove TV i rekla kako dužnosnici “nisu postupili savjesno” te da povjerenstvo pokreće postupak protiv njih jer nisu dostavili dokumentaciju o predmetnom putovanju.

Upitana jesu li im stigli računi i dokumentacija koju su tražili, Nataša Novaković je odgovorila: “Ne. Dobili smo očitovanje od većine dužnosnika. Jedino još Lovro Kuščević nije zaprimio našu odluku i čekamo njegovo očitovanje. To jest, očitovanje smo zaprimili, dokumente nismo”.

Postupke su otvorili, kaže, jer im nije dostavljena dokumentacija, ali kada dobiju očitovanje Kuščevića predmet će staviti na sjednicu. “Slučaj Helsinki kao takav će biti jedan žalostan presedan ako ćemo morati ne pokrenuti postupak zbog toga što nismo dobili dokumentaciju”, rekla je Novaković u Dnevniku Nove TV.

Objasnila je Novaković i kako sankcija nema, te istaknula kako ovo “nije jedinstven slučaj” jer u svakom predmetu traže dokumentaciju. “Nikada se nije desilo da nam se ovako izričito ne želi dostaviti’, rekla je Novaković.

Povjerenstvo je donijelo odluku o pokretanju postupka protiv premijera Andreja Plenkovića, potpredsjednika vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, bivše ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić te bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića.

Upitana je i bi li mogli objaviti imovinsku karticu Dubravke Šuice koja nije hrvatski dužnosnik pa nije pod njihovom ingerencijom u slučaju da im da suglasnost, Novaković je kazala: Apsolutno.

“Kada bi gospođa Šuica rekla da želi zbog transparentnosti ili zbog medija dati te podatke, mi onda ne bismo imali problema i mogli bi ih dati na uvid”, rekla je Novaković.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!