NASILNIK BI NA SLOBODU: Darko Kovačević Daruvarac postao otac – služi kaznu u Glini

Darko Kovačević Daruvarac je godinu dana na izdržavanje četverogodišnje zatvorske kazne zbog premlaćivanja bivše djevojke prije dvije godine.

U zatvoru je u kaznionici u Glini, a njegov odvjetnik Boris Radman pokušava ga osloboditi i prije isteka zatvorske kazne.

Budući da je u istražnom zatvoru proveo sedam mjeseci, a to mu se uračunava u izdržavanje kazne i da mu je kazna smanjena za tri mjeseca, u zatvoru mora provesti ukupno tri godine i tri mjeseca, odnosno još dvije godine i tri mjeseca.

Kako piše Slobodna Dalmacija, odvjetnik Radman potvrdio je kako je u ime Kovačevića pokrenuo niz postupaka za obnovu kaznenog postupka te podnio nekoliko tužbi i kaznenih prijava.

Do sada je većina zahtjeva za obnovu kaznenog postupka odbijena, a podnio je i kaznenu prijavu protiv svoje 20-godišnje žrtve zbog navodno lažnog svjedočenja i iskaza koji je dala na sudu.

Podsjetimo, Kovačević je cijelo vrijeme tvrdio da bivšoj djevojci nije glavom udarao u umivaonik i da je sve to bila njezina izmišljotina kako bi mu “napakirala”.

Preko svog odvjetnika podnio je i zahtjev za nepravu obnovu kaznenog postupka i smanjenje kazne jer je nakon odlaska u zatvor postao otac.

Suprotno uobičajenoj praksi, Općinski sud u Zadru mu je 8. lipnja ove godine odbio zahtjev za smanjenje kazne zbog očinstva maloljetnog djeteta uz obrazloženje da je neosnovan. Ali nakon uložene žalbe Županijski sud mu je kaznu ipak smanjio za tri mjeseca.

 

Komentiraj