SAČIĆ PORUČIO VLADAJUĆIMA: Idete u Grubore i Varivode izjednačavati krivnju

Željko Sačić, saborski zastupnik i Saborski zastupnik i umirovljeni general žestoko je reagirao i pokazao svoje neslaganje s izjavama nekih HDZ-ovaca, pošut Branka Bačića, koji su govorili o zbivanjima s proslave VRO Oluja u Kninu, u kojima se govori o politici pomirbe i iskoraku kada je riječ o ratnim zbivanjima, pa će premijer Andrej Plenković i ministar Medved posjetiti neka mjesta u kojima su pogubljeni nevini Srbi.

“Na posljednjoj obljetnici Oluje pokazali smo da smo napravili jedan iskorak u Hrvatskoj i da provodimo politiku uključivanja, pomirbe i razumijevanja jedni drugih”, rekao je danas Branko Bačić, što je izazvalo Sačića na sljedeći komentar na Facebooku:

Nedorasle, nacionalno neodgovorne i neozbiljne političke naivčine( ??), svjesno ili nesvjesno ugrožavate sigurnost, stabilnost, nacionalnu i vojnu sigurnost budućih hrvatskih naraštaja. Zar će nam i unuci, djeca , opet u rat u tenisicama i s lovačkim puškama. Sramotni je, otužni i protuhrvatski (veleizdajnički) čin, da na 25. obljetnicu Oluje imamo prelet jednog (1) ispravnog borbenog aviona Mig, starog cca 50 godina, dok smo ih u samoj Oluji imali čak 18 (tih aparata), ilegalno, (pod Budimira Lončara proglašenim UN embargom), prošvercanih, uvezenih u RH.

I sad se novoimenovani ministar obrane Banožić “tješi” i lažno nas uvjerava kako će nas NATO štititi, ne navodeći pritom – od koga, kada, pod kojim uvjetima ??? Prestrašno i protunarodno. Vladajući, zar ne vidite, upregnuli su vas u svoja velikosrpska, protuhrvatska kola a da toga niste ni svjesni??

I vi ćete, Medved, Plenković, po nečijem nalogu u Grubore, Varivode, izjednačavati krivnju hrvatske žrtve i velikosrpskog, vojno poraženog agresora. Pa nek vam barem netko prije toga dojavi da su za te slučajeve kriminalnih ubojstava osumnjičeni, optuženi i pravomoćno presuđeni optuženici i to pred domaćim i međunarodnim sudovima, dok s druge strane, za sustavno planirana i provedena velikosrpska, ”jna”, te četnička masovna uništenja i tisuća masakara, razaranja cijelih hrvatskih gradova, sela, zaseoka, općina…nema niti osumnjičenih, niti optuženih .a kamoli pravomoćno presuđenih udruženih kriminalnih ratnozločinačkih zlotvora. Nema ni pokajanja, nema reparacije ratnozločinačke štete Hrvatima. Nema želje za otkrivanjem mjesta ukopa, ubojstva, ratnozločinački umorenih nevinih hrvatskih žrtava.

Okrećete glavu od 700 potencijalno ugroženih hrvatskih branitelja koje ova, nepokajna Srbija želi kriminalizirati po svojem “Zakonu o univerzalnoj nadležnosti”.

Medved, pročitaj. Plenkoviću, Božinoviću, tajne i javne službe također. Niste na razini očekivane nacionalne odgovornosti i za to, za taj stravičan propust nema opravdanja. Revidirate i krivotvorite povijest utvrđenu čak i pred MKS-om u Haagu. Snositi ćete za te “propuste” odgovornost. Hrvatski narod, hrvatski suverenisti vam sve to pamte.

sačić, faksimil

Komentiraj