NAKON TEŠKE ODLUKE: Što je sve Milijan Brkić rekao u svojoj zahvali na Facebooku?

Milijan Brkić

Nakon što je odustao od mjesta ministra branitelja nakon nekih nesuglasica unutar Domoljubne koalicije i “rasprava” o njegovoj diplomi, Milijan Brkić je na Facebooku zahvalio na popdršci. Objavu donosimo u cijelosti.

[ “UVIJEK I SVE ZA HRVATSKU, A NAŠU JEDINU I VJEČNU HRVATSKU NI ZA ŠTO” ]

Poštovane obitelji poginulih, stradalih, nestalih i zatočenih HRVATSKIH BRANITELJA, hrvatski ratni vojni invalidi, HRVATSKI BRANITELJI, moji suborci i prijatelji te dragi moji FB prijatelji. Iskreno i od srca zahvaljujem vam na brojnim porukama podrške i više od tri tisuće „lajkova“ kojima ste me podržali tijekom procesa donošenja teških odluka i nakon što sam jednu od takvih odluka donio – da ne mogu prihvatiti časnu dužnost ministra HRVATSKIH BRANITELJA.

Hvala vam na svim vašim komentarima, promišljanjima kao i na dobronamjernim izrazima strepnje i negodovanja zbog odluke koju sam donio. U naslovu prethodnog POST-a, napisao sam: “Nemamo pravo odustati od HRVATSKE kakvu su sanjali naši branitelji”! Upravo u skladu s tom porukom, ja NISAM ODUSTAO OD HRVATSKE. Naprotiv, odustajanje od funkcije ministra HRVATSKIH BRANITELJA ni na koji način ne znači i odustajanje od borbe za HRVATSKE BRANITELJE i za BOLJU HRVATSKU.

Svatko od nas može i treba pronaći put kojim će doprinijeti boljoj budućnosti naše obje Domovine, Hrvatske i Bosne i Hercegovine te boljem životu našeg hrvatskog naroda. Na tom putu, u ostvarivanju tog svetog cilja, neizbježna je žrtva, koju podnose svi oni koji žele služiti svom narodu. To znači ponekad „nositi križ”, ponekad poput Sizifa gurati kamen uzbrdo, ali nikad ne odustati i nikada ne izgubiti vjeru.

Potez koji povučemo može se ponekad činiti “krivim” ili “ne baš najboljim”, ali to je samo jedan korak naprijed, korak prema čvrsto određenom cilju. Vrijeme uvijek pokaže ispravnost naših odluka, a ako smo u njih utkali naše istinsko vjerovanje, istinu, snagu, odlučnost, ponos i dostojanstvo, one će uz Božji blagoslov biti ispravne i korisne za našu Domovinu i naš hrvatski narod.

Naša je Domovina najvrijednije što imamo i zato je trebamo njegovati i čuvati kao svoje dijete. Nemojmo dopustiti da nas malodušni i pohlepni obeshrabre, da nas okrenu protiv naše Domovine. Nemojmo prihvatiti njihove “otrovne ocjene” kako je naša borba (bila) uzaludna i kako u našoj Domovini nema budućnosti. Oni su joj oduvijek željeli propast, kao što joj mi želimo blagoslov i prosperitet na čemu svim srcem i umom radimo.

Naš vrijedan i ponosan hrvatski narod mora ostati živjeti na svom tlu, u svojoj prekrasnoj Hrvatskoj i od toga NIKAD NE SMIJEMO i NEĆEMO ODUSTATI. Naša budućnost u našim je rukama, a najvećim dijelom ovisi o našem angažmanu, našoj slozi i žrtvi koju smo spremni podnijeti za našu budućnost, za našu djecu.

Na grobu našeg prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana pišu riječi njegovog i našeg stoljetnog SNA koji je ostvaren: “UVIJEK I SVE ZA HRVATSKU, A NAŠU JEDINU I VJEČNU HRVATSKU NI ZA ŠTO”. Učinimo svaki ponaosob, a onda i svi zajedno, NAŠU HRVATSKU BOLJOM ZEMLJOM ZA SVE NAS, ZA NAŠU DJECU I ONAKVOM HRVATSKOM KAKVU SU SANJALI NAŠI BRANITELJI !!!