KAO U HOROR FILMU: Huligani presreli auto s navijačima Dinama – gurali ga s autoputa A1

Ilustracija
Ilustracija

Navijači Dinama vraćali su se s utakmice na Poljudu, a onda su ih napali navijači Hajduka, točnije huligani i nasilnici, koji su ih na autocesti A1 pokušali izgurati s autom s trake, a potom ih i brutalno tukli.

Sudac istrage Županijskoga suda u Splitu odredio je istražni zatvor dvojici mladića (24) i (23) osumnjičenih da su u srijedu nakon odigrane nogometne utakmice u Splitu između Dinama i Hajduka na autocesti A1 kod Zagvozda napali i pokušali teško ozlijediti navijače Bad Blue Boysa.

Priopćeno je kako se osnovano sumnja da je 23-godišnjak 16. ožujka  oko 21,30 sati na autocesti A1, osobnim automobilom BMW-om, zajedno i u dogovoru sa zasad nepoznatim osobama koje su bile u tri automobila, presretao Škodu Fabiju znajući da je u njoj nekoliko pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boysa. Navijači Dinama vraćali su se s utakmice na Poljudu.

U odvjetništvu navode da se osnovano sumnja da je 23-godišnjak nekoliko puta nastojao izgurati škodu fabiju s autoceste, a prilikom jednog naglog skretanja ulijevo automobili škoda i BMW, kojim je upravljao 23-godišnjak i do njega sjedio 24-godišnjak, udarili su jedan drugi.

Škoda se nakon toga zaustavila pa su dvojica iz BMW-a s više osoba iz ostalih automobila, u nakani da ih teško ozlijede, iz škode najprije izvukli 20-godišnjaka, a zatim i ostalu četvoricu, koje su udarali šakama, nogama, palicama i kabelima po glavi i tijelu.

Jedan je dvadesetogodišnjak je zadobio nagnječenja glave i tijela, a 24-godišnji navijač Dinama višestruke otvorene ozljede ruke i očne vjeđe. Napad je zaustavljen kada se 24-godišnjak uspio istrgnuti i uskočiti u automobil i pokrenuti ga te proći kroz zatvorenu rampu na autocestu, stoji u priopćenju

Sucu istrage Županijskoga suda u Splitu Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je prijedlog da se osumnjičenicima odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, što je sudac istrage prihvatio i obojici osumnjičenika odredio istražni zatvor.

Komentiraj