NAKON PADA AVIONA: Dovršen očevid, poginuli svi putnici – ovo su detalji

Svi putnici nizozemskog aviona Cirrus klase Cessna koji je jučer pao na Malu Kapelu su poginuli. Prema planu leta, vjerojatno ih je bilo troje, pokazala je dosadašnja istraga.

Izvor: Media servis

Glavni zrakoplovni inspektor Danko Petrin: “Bit će potrebna DNA analiza jer stanje mjesta nesreće je takvo da se nije moglo ovako vizualno utvrditi točan broj osoba. (…) Možemo pretpostaviti tko su putnici, ali ne možemo reći sa stopostotnom sigurnošću. (…) Crna kutija ne postoji na ovako malim avionima. (…) Poznat je plan leta, a zašto je bio na ovom mjestu, to za sada još nije poznato.”

Dodaje kako će više detalja imati kada dobiju radarski zapis i transkript komunikacije.

Dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu Irena Golubić Rajković kako je avion poletio jučer u 11:21 iz Maribora prema Puli.

“Utvrđeno je da je tijekom jučerašnje dana oko 12:30 došlo do pada zrakoplova u šumskom predjelu na području vrha Mali Makovnik. Na mjestu događaja zrakoplov je zatečen u potpunosti u izgorenom stanju.

Prema prikupljenim podacima u zrakoplovu su se trebale, odnosno za pretpostaviti je, da su se uz pilota nalazila još dva putnika.”

Istražitelji nastavljaju prikupljati sve ostale informacije nakon čega bismo trebali doznati u čijem vlasništvu je bio avion i tko su mu bili putnici, a i ono najvažnije, što je uzrokovalo nesreću.