NAKON NESREĆE U ZAGREBU: Upozoravali smo – Vlada mora hitno regulirati električne romobile

Nakon tragične prometne nesreće u kojoj je vozač električnog romobila izgubio život, krajnji je čas da se Vlada konačno uozbilji i u saborsku proceduru uputi prijedlog zakonske regulacije tog prijevoznog sredstva u prometu, stoji u priopćenju Građansko-liberalnog saveza koje prenosimo u cijelosti.

“Saborska zastupnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš u nekoliko je navrata predlagala izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojima bi se ova pravna praznina ispunila i spriječile potencijalno opasne situacije, kao što je, nažalost, ova koja se danas dogodila.

Električni romobili postoje već godinama u stvarnosti, ali ne i u zakonu, a ta situacija otvara mnoge opasnosti i za pješake i za same vozače romobila. Prijedlog rješenja zastupnice Mrak-Taritaš Vlada je svaki put odbila uz uobičajeno obrazloženje da će ga riješiti sama i sustavno. Unatoč povremenim najavama da će to učiniti, Vlada do danas nije napravila ništa.

Ovim putem apeliramo na Vladu da hitno pošalje u proceduru svoje “sustavno rješenje” i utvrdi pravila za sudjelovanje električnih romobila u prometu, prije nego se dogodi nova nesreća sa strašnim posljedicama.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!