NAKON NAPADA NA DORH: Evo što su u priopćenju odgovorili Plenkoviću

Nakon što je po uhićenju ministra Horvata, premijer Andrej Plenković uputio strijelice prema DORH-u, na svojim stranicama DORH se oglasio priopćenjem.

“Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, kao ni dosad, neće komentirati izjave predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Nadležno državno odvjetništvo, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, poduzima svoje radnje, sukladno zakonima.

Slijedom navedenog, kada se za to ostvare zakonom propisni uvjeti, nadležno državno odvjetništvo će dati javnosti relevantne informacije”, objavljeno je.

Podsjećamo, premijer Plenković je nakon uhićenja ministra Horvata na pressici bio oštar prema DORH-u i rekao:

“Ovo je trenutak u kojem bi glavna državna odvjetnica, kojoj smo dali pozitivnu ocjenu, trebala stati pred kamere i objasniti koji su to razlozi ovakve žurnosti i hitnosti da se uhiti ministar na dužnosti”, rekao je Plenković.

“Vjerujemo da će oni, ako ih imaju, podastrijeti dokaze zašto su se odlučili na ovakav potez.

U ovom trenutku meni djeluje nerazmjeran ovaj potez, ali oni, siguran sam, vode računa da rade zakonito”, rekao je Plenković koji smatra da “tajming uhićenja nije neutralan”.