SAČIĆ PORUČIO PREMIJERU: Ne, Plenkoviću, nemate pravo prozivati Hrvoj-Šipek zbog Horvata

DORH-u i USKOK-u dajemo punu potporu u borbi protiv korupcije, i u izvršenju njihovih ustavnih i zakonski propisanih dužnosti i obvezam napisao je u svojoj objavi Željko Sačić, zastupnik Hrvatskih suverenista, izazvan današnjim napadom premijera Plenkovića na DORH.

Na Facebooku Sačić dalje kaže:

A predsjednik Vlade g. Plenković frapantno i uporno krši Ustav RH, jer neshvatljivim političkim pritiskom nalaže Glavnoj državnoj odvjetnici, Hrvoj Šipek, kako “mora javno dati” obrazloženje “razloga” i opravdavati postupanja DORH-a u vezi uhićenja ministra Horvata.

Ne predsjedniče Plenkoviću, gospođa Hrvoj Šipek to na vaš zahtjev NE MORA učiniti.. U Republici Hrvatskoj je Ustavom i zakonima definirano kome i kada za rad DORH-a  Hrvoj Šipek podnosi izvjesća.

Takoder, i to da samo sudska vlast, sudbena tijela u propisanom i konkretnom kaznenom postupku ocjenjuju zakonitost rada Državnog odvjetništva.

Dakle, DORH NE POLAŽE RAĆUNE ZA SVOJ RAD Vladi RH, niti vama, kao predsjedniku Vlade. To što pokušavate sada učiniti ne možete, niti ne smijete.

Ne smijete ništa nalagati DORH-u, glavnoj državnoj odvjetnici, jer je to nedopustiv, protuustavni čin, eklatantan politički pritisak izvršne vlasti nad neovisnim pravosudnim tijelima RH.