NAKON EVAKUACIJE TERMI TUHELJ: 13 pacijenata otpušteno, ostali bi trebali kućama danas

Jako oksidacijsko sredstvo za dezinfekciju natrijev hipoklorit završio je greškom dostavljača u pogrešnom spremištu u Termama Tuhelj i izazvao kemijsku reakciju nakon koje je liječničku pomoć zatražilo 19 osoba, izvijestili su iz Termi Tuhelj.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina za Media Servis rekao je koliko je osoba i s kakvim simptomima zaprimljeno jučer u bolnicu.

“Jučer je u večernjim satima zaprimljeno 14 odraslih pacijenata i jedna maloljetnica od 15 godina koja je bila pregledana na pedijatriji i puštena je odmah doma. Ovih 14 je došlo na hitni bolnički prijem, od toga jedan pacijent je zaprimljen u jedinici intenzivnog liječenja zbog bronhospasma, osjećaja gušenja, kašlja i nadražaja dišnog sustava. Zbog mjere predostrožnosti pacijent je zaprimljen na jedinicu intenzivnog liječenja na kojoj je i danas i trebao bi biti otpušten.”

Napomenimo kako je 6 osoba primilo kisik. Danas je otpuštena većina osoba. Uz spomenutu osobu na jedinici intenzivnog liječenja zadržana je i jedna osoba na odjelu interne.

Oni bi također do kraja dana trebali biti otpušteni rekao je Vančina.