NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE: HDZ još prvi, ali klizi – SDP raste, potop Živog zida i skok liste Kolakušića

Prema redovitom Crobarometru, istraživanju agencije IPSOS koje ekskluzivno objavljuje Dnevnik Nove TV, HDZ je i dalje vodeća stranka s potporom od 24,9 posto, ali već peti mjesec zaredom u padu.

SDP je skočio na 18,3 posto s 13 posto koliko su imali u svibnju. Toj je stranci ovaj rezultat jedan od najboljih u posljednjih godinu dana.

Neovisna lista Mislava Kolakušića koji trenutačno uživa potporu od 10,9 posto, je na trećem mjestu, a MOST je pao u odnosu na svibanj i ovaj mjesec završava s potporom od 6,1 posto.

Živi zid je prepolovio svoju potporu, trenutačno mogu računati na potporu od 6 posto ispitanika, a još mjesec dana ranije bilježili su 11,6 posto potpore.

HSS ima 3 posto, HSU 2,6 posto, kao i IDS koji također uživa 2,6 posto potpore birača. Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića je na 2,4 posto, dok HNS ima 2,3 posto. Neovisni za Hrvatsku imaju 1,8 posto, Reformisti Radimira Čačića 1,5 posto, a Zeleni na 1,2 posto potpore birača.

HDSSB ima 1 posto, jednako kao i stranka Pametno. Ostale stranke osvajaju manje od 1 posto i sve zajedno, od ljevice do desnice, dobivaju 7,4 posto. Zanimljivo, HRAST može računati na 0,6 posto, START na 0,5 posto, a GLAS na 0,4 posto. Neodlučnih birača je 7 posto.