NAČELNIK PU BEOGRAD: Dječak je planirao zločin – imao je i spisak djece

U Vladi Srbije održana je izvanredna konferencija povodom tragedije koja se dogodila u OŠ Vladislav Ribnikar na Vračaru.

Veselin Milić, načelnik PU Beograd, izvijestio je o detaljima tragedije, navodeći da se učenik koji je pucao sam prijavio policiji.

Rekao je kako je pomoćnica direktora prijavila da je u školu ušlo dijete s vatrenim oružjem i da nasumično puca. Zatim je nazvao sam dječak i rekao da je pucao u više osoba.

Policija je po dolasku na lice mjesta utvrdila da je dječak ubio osam učenika, sedam djevojčica i jednog dječaka. Naveo je i njihove inicijale i godišta. Ubijen je i radnik osiguranja. Ozlijeđeno je još šest učenika i jedna nastavnica, rekao je.

“Ovo je nazapamćeno”, rekao je Milić, kako javlja N1, nastavljajući o detaljima i dodajući da je dječak koji je pucao potom uhićen, a na licu mjesta je pronađeno i oružje.

“Planski i organizirano je ovo mjesec dana planirano”, kaže dodajući da je dijete dugoi vremena planiralo zločin, ali još se ne zna motiv.

“Ovaj dan je izabrao iz razloga što je učionica blizu ulaza u školu, a njegov razred je imao sat povijesti. Oružje je uzeo iz očevog stana, u ruksaku je imao i četiri Molotovljeva koktela. Po dolasku u školu je odmah pucao u radnika osiguranja, zatim u dežurne učenike i lišio ih života. Zatim je nastavio hodnikom, zamijenio okvir i odmah s vrata učionice pucao u učiteljicu. Zatim je izašao van, zamijenio okvir i pozvao policiju”, nastavio je.

Milić je pokazao popis djece koji je ubojica napravio, a pokazao je i planove škole na kojima je odredio prioritetne mete.

Objavljena je najnovija snimka uhićenja učenika K.K. (14) koji je u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” izvadio pištolj i ubio osmero djece te jednog čuvara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)