SENZACIONALNO: Mariela Šteko europska je prvakinja u boksu mlađih seniorki

Juniorskoj tituli osvojenoj lani u Italiji, Mariela Šteko je dodala naslov u starijoj kategoriji mlađih seniorki u armenskom Erevanu.

Izvor: Media servis

Mariela Šteko u finalu kategorije do 63 kg pobijedila je Poljakinju Aleksandru Jankowiak nakon teške, iscrpljujuće tri runde, neizvjesne do posljednje sekunde. Takva je bila i odluka sudaca – nakon podijeljene odluke 3:2 u korist Mariele uključili su se kontrolori suđenja i potvrdili Marielinu pobjedu 5:2.

Zasluženi, veličanstveni trijumf Mariele koja je na putu do zlata svladala domaću Armenku, aktualnu mlađeseniorsku prvakinju Europe Rumunjku u polufinalu i u borbi za zlato odličnu, čvrstu i neumornu Poljakinju Jankowiak.

Puno niža i manja, ali eksplozivna, energična Poljakinja u prvoj rundi žustrim ulascima u Marielu probijala je gard, naša boksačica držala ju je direktima na distanci, ali nije uspjela zadati konkretnije udarce i prvu rundu u korist napadački agilnije Poljakinje 4:1 presudio je udarac koji je prošao kroz gard uz zvuk gonga.

Mariela je u drugoj rundi ubrzala ritam, brže se i više kretala, iz svog prepoznatljivog plesa zadavala direkte s distance, okretnije izbjegavala nalete agresivne Poljakinje i prelomila rundu u svoju korist 4:1. Uoči treće runde Mariela i Jankowiak bile su bodovno potpuno poravnate.

U trećoj rundi Mariela Šteko nije popustila u tempu, još se bolje i brže kretala i uspješnije zaustavljala prodore Poljakinje čiji su napadi često završavali u prazno.

Suci su meč presudili u korist bolje, kvalitetnije hrvatske šampionke 3:2, što su potvrdili i kontrolori za konačnu odluku 5:2.