NA VIDIKU STABILNO VRIJEME: U tjednu koji dolazi djelomično sunčano i suho

Nestabilna vlažna zračna masa koja je prošli tjedan donijela mjestimice ekstremne oborine nad našim krajevima premjestila se prema istoku.

Sjeverno od Alpa nad zapadnom Europom u visinskoj mlaznoj struji premješta se nestabilan zrak s Atlantika. Manja količina nestabilnog zraka u obliku oslabljene hladne fronte zaobići će Alpe i kroz Bečka vrata spustiti se nad Panonsku nizinu te će poslijepodne i navečer djelovati na vrijeme u našim krajevima, kaže prognostičar Bojan Lipovšćak za N1.

Jutros su temperature zraka bile od 9 do 12 stupnjeva Celzija u unutrašnjosti, na sjevernom Jadranu oko 15, a na srednjem i južnom od 17 do 20 stupnjeva Celzija.

Danas će vrijeme biti pretežno sunčano. Poslijepodne i navečer u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti naoblačenje sa sjevera te je u najsjevernijim krajevima moguća slaba kiša. Na Jadranu će puhati slab sjeverozapadnjak, a podno Velebita bura koja će u noći na ponedjeljak jačati.

Najviše dnevne temperature zraka od 21 do 25. Temperatura mora je 20 do 23 stupnja Celzija.

Vrijeme u utorak na Jadranu sunčano, u sjevernim krajevima unutrašnjosti promjenjivo oblačno uz slab razvoj dnevne naoblake. U Slavoniji i Baranji moguć je lokalno i kratkotrajan pljusak kiše. Bura će se tijekom jutra proširiti sa sjevernog prema južnom, a oko podneva u podvelebitskom primorju i na Kvarneru na udare zapuhati i olujnom jačinom.

U nastavku tjedna vrijeme će biti stabilno, djelomice sunčano i suho. Ujutro u kotlinama unutrašnjosti i uz riječne tokove moguća je magla.