NA STOLU STARA TEMA: Bandić hoće naplaćivati parkiranje u cijelom gradu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je kako će cijena povlaštene parkirne karte u prvoj zoni pasti sa 100 na 80 kuna, ali i kako će vlasnici te karte ubuduće moći biti samo stanari koji imaju prebivalište unutar prve zone, a ne samo boravište.

Izvor: Media servis

Osim toga je dodao kako će ubuduće korisnici povlaštene karte iz prve zone moći parkirati samo unutar svoje zone, a najavio je i da će se odluka o širenju parkinga na cijeli grad znati nakon što bude gotova studija koju trenutno izrađuje Institut za promet i Prometni fakultet u Zagrebu. Tvrdi da će se tako uvesti više reda te smanjiti cijene.

Rekao je to nakon sastanka s čelnicima vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora na Zagrebačkom velesajmu. Da sustav teško može biti pravedan ako se naplata uvede u cijelom gradu smatra HNS-ov gradski zastupnik Tomislav Stojak.

“To recimo znači da bi u mom kvartu, Rudešu, koji nema riješenu osnovnu komunalnu gradsku infrastrukturu, gdje kanalizacija curi ljudima u kuće, gradonačelnik Bandić želi uvesti naplatu parkinga i tamo ljudima koji to nikako ne zaslužuju. Ajmo prvo riješiti osnovne probleme, a onda razmišljati o nadogradnji”.

A Bandić je komentirao kako će u petak glasovati saborski klub Stranke rada i solidarnosti o Zakonu o popisu stanovništva.

“Mislim prvo da će se taj kompromis između premijera i manjinaca postići. Mi ćemo biti odgovorni, a kako će glasati – klub ima potpunu slobodu, kako oni koji su u stranci tako i oni koji su samo u Klubu. Ovlasti za stav stranke i Kluba ima potpredsjednik stranke i predsjednik Kluba Kažimir Varda.”

Komentiraj