NA REDU JE JUVENTUS: Najveća čast mi je biti trener Dinama – kaže Željko Sopić

Foto: GNK Dinamo
Foto: GNK Dinamo

Nogometaši Dinama sutra imaju najteži ispit u Ligi prvaka. Nakon poraza od Lyona Modrima u goste u 2. kolu dolazi talijanski gigant, Mandžukićev i Pjacin Juventus.

Iako se u medijskom prostoru provukla informacija da će na klupu za koji dan sjesti izbornik Bugarske Ivajlo Petev, sadašnji strateg Željko Sopić ne opterećuje se time.
“Ja sam vojnik kluba i kao rođenom Zagrepčaninu meni je najveća čast biti trener ovoga kluba. Najvažniji mi je današnji trening, a što će biti u budućnosti – ja se time ne opterećujem. Klub će se postaviti kako će se postaviti, hoće li nekog dovesti ili ne, to nešto što je legitimno. Ponavljam: meni je najveća čast voditi ovaj klub i trenutno uživam u tome”, poručio je Sopić.

Na to se nadovezala glasnogovornica kluba Sandra Špičić.

“Da bilo što ima već bi to vidjeli na službenim stranicama kluba ili na Facebooku. Uz ovu temu mi nemamo službenih informacija”, rekla je Špičić.

Osvrnuo se trener Dinama na sutrašnju utakmicu svjestan da u Maksimir stiže mega-momčad.

“Kad imate 30 igrača i zovete se Juventus, mislim da nije veliki problem hoće li igrati u zadnjoj liniji Chiellini ili Bonucci, da li će desno igrati Dani Alves ili Cuadrado. To su slatki problemi za trenera Allegrija, a za trenera preko puta malo veći”, smatra Sopić.

Juventus je skeniran, a o Mariju Mandžukiću i Marku Pjaci, Sopić kaže:

“S Marijom sam igrao u Zagrebu još kad je bio ‘zeleni klinac‘, ali već tada je pokazao dozu drskosti koja prelazi ove naše okvire. O Pjaci ću reći da će biti jedan od najboljih igrača za dvije-tri godine. Takvu moć jedan na jedan nema baš puno igrača na svijetu, a vidio sam dosta dobrih igrača”, nahvalio je hrvatske reprezentativce u Juventusu Željko Sopić.

Utakmica je na rasporedu sutra od 20 i 45 kad počinje i susret u Sevilli gdje istoimeni klub dočekuje Lyon.