PETICIJA ZA OPOZIV: Objavljen poziv da se Željku Glasnoviću poništi zastupnički mandat

Željko Glasnović, general i saborski zastupnik
Željko Glasnović, general i saborski zastupnik

Peticija kojom se traži opoziv mandata Željku Glasnoviću pojavila se na internetu. Opoziv se traži zbog kršenja Ustava i veličanja NDH, ustaštva, fašizma i nacizma, netolerancije i govora mržnje i fizičkih prijetnji studentima Filozofskog fakulteta.

“Slijedom posljednjih istupa u javnosti Željka Glasnovića tražimo da se opozove mandat budućeg zastupnika Željka Glasnovića. Kao izabrani zastupnik za budući saziv Hrvatskog sabora, g. Željko Glasnović grubo je prekršio mnoge pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske od kojih je najvažniji Ustav RH. Naime, g. Glasnović je u svojim istupima na društvenim mrežama iznio teške kvalifikacije na račun studenata Filozofskog fakulteta sve do poziva da se stvari prema studentima rješavaju silom, “pendrekom i suzavcem”

Uz ovakve istupe budućeg zastupnika koji još nije prisegnuo te njegovog veličanja NDH što je u direktnoj koliziji sa Ustavom RH, pozivamo Sabor RH, Vladu RH te predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović da opozovu i ponište mandat g. Željku Glasnoviću. Takav čovjek ne zaslužuje biti u najvišem zakonodavnom tijelu RH i svojim djelovanjem direktno štetiti ugledu republike Hrvatske kako u zemlji tako i u svijetu”, stoji u tekstu peticije.

Možete ju vidjeti i ispuniti OVDJE.

Pogledajte OVDJE što je nakon uvreda Glasnoviću napisao jedan roditelj studentice.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!