MUKE BALAŠEVIĆEVE UDOVICE: Uklonila s knjige prezime Balašević – krenule osude i uvrede

Olivera Balašević, udovica slavnog Đorđa Balaševića, na omotu svoje nove knjige “Planata dvorište” potpisala se svojim djevojačkim prezimenom Savić, koje nikad ranije nije isticala.

I odjednom je uslijedilo niz negativnih kritika i osuda, pa i uvreda Balaševićevih fanova, pa je sve morala pojasniti.

Ljuti su bili i što je već ranije s društvenih mreža obrisala sve zajedničke fotografije.

A odluku da vrati djevojačko prezime sada je pojasnila na svojem Facebooku.

“Na omotu knjige koja je povod mog oglašavanja, pojavljuje se i prezime Savić, moje devojačko, a životno prezime moje majke, koje me je čuvalo u godinama prepričanim na stranicama koje slede…

Stavila sam ga tu iz poštovanja, umesto posvete, a pomalo i iz sujeverja, ne baš kao zečiju šapu, pre kao krilo anđelka koji je tako savesno bdio nad jednim kućerkom kraj Begeja…

Nema dakle nikakvog skandala, čak ni misterije oko toga, niti ičega što bi moglo da konkuriše „zadrugarima“ i koroni u medijima, u retkim preostalim novinama, i na takozvanim portalima. Kad te zadesi da iz nekog razlog postaneš takozvana „javna ličnost“, najčešće te poistovete sa „javnom svojinom“, pa te tako i tretiraju.

Prosto mi lakne kad vidim da nigde niko ništa nije objavio o mojoj deci, mojoj porodici, pa samim tim ni o meni, ili u krajnjem nedostatku tema i ovoj knjizi. Istina je da se objavljivanje vesti svelo uglavnom na prenošenje sa nečijih ličnih objava na društvenim mrežama, ali i tu dolazi do silnih slučajnih i namernih grešaka, malo iz aljkavosti, malo više iz zlobe…

Zato mi se učinilo da je najsigurnije da u Vrbasu, neku malu recenziju ili promociju, štagod da je ovo, ipak učinim ja, lično. Vrbas je jedno od prvih mesta u koje sam poželela da dođem, sticajem okolnosti bila sam već u desetak drugih dok se nismo konačno povezali, i moram naglasiti da smo se onda u dve reči dogovorili oko svega!?

Znam, pitaćete se, zašto prvo u Vrbas? Nema tajne! Naime, moj omiljeni lik iz ogledala nisam ja, što naizgled zvuči neiskreno, ali je tačno… To je lik Zokija Frizera, golobradog dečaka koji je s nepunih sedamnaest godina došao iz Vrbasa u Novi Sad, ponevši češljiće, fen i svoj talenat! Na dovratku mahnula mu je samo mama, rasterujući svojim molitvama maglu ako mu se nađe na putu… I, u tim razgovorima preko ogledala sa njim, reč po reč, od osmeha do suzice u oku, evo nas tu gde smo. Nema puno šta da se objašnjava. Recimo da sam u Vrbasu, jednostavno zbog Nje… Zbog Slavice Sekicki!”, napisala je.

Podsjetimo, Olivera i Đorđe vjenčali su se 1981. i dobili su kćeri Jelenu i Jovanu te sina Aleksa.

Upoznali su se još davne 1979. godine, a on je njihov susret u više navrata opisao filmskim.

Đorđe je preminuo 19. veljače ove godine u bolnici u Novom Sadu gdje se liječio od upale pluća, a bio je pozitivan i na koronavirus.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Olivera Balašević (@olivera.balasevic)