PROTIV ODLUKA STOŽERA: Čelnici Sinja i Primoštena, Bulj i Petrina, neće dijeliti građane

Iako je Stožer civilne zaštite RH objavio da se COVID potvrde uvode kao obaveza za djelatnike u javnim i državnim službama, i to od utorka, 16. studenog,  općina Primošten na čelu sa Stipom Petrfinom i grad Sinj gdje je načelnik Miro Bulj, odlučili su ne pridržavati se tih uputa.

Kako stoji na službenoj stranici Općine Primošten, budući da nisu zaprimili nikakve detaljne upute od strane Ministarstva uprave i pravosuđa, novu odluku o obaveznim COVID potrebama trenutno neće provoditi.

“U nastavku rada Općina Primošten, dužnosnici i zaposleni službenici i dalje će se pridržavati svih propisanih epidemiološkim mjera (koje se tiču strogog držanja distance, korištenje maski za lice, dezinfekcije ruku, redovito čišćenje i dezinfekcija uredskih prostorija, kao i preporuka o okupljanjima i grupiranjima), odnosno preporuka i mjera koje su na snazi”.

Najnoviju mjeru, kažu, provodit će, odnosno donijet će odluku i propisati načine postupanja odmah po primitku detaljne upute Ministarstva. Navode i da je ista već trebala stići, s obzirom na kratkoću roka za uvođenje novih mjera.

“Imajući u vidu ostavljeno vrijeme za pripremu mjere koja zahtijeva dodatne kako ljudske tako i financijske kapacitete koji u ovom trenutku još nisu osigurani, te kako nije zaprimljen nikakav protokol ili uputa o načinu postupanja, Općina Primošten nastavlja raditi sa strankama na način da je potrebna prethodna najava putem službenih brojeva telefona ili putem centralnog e-maila, a sve u cilju nastojanja da se spriječi nepotreban kontakt i time eventualna ugroza službenika i stranaka”, stoji u priopćenju kojeg potpisuje načelnik općine, Stipe Petrina.

Cijelo priopćenje možete pročitati OVDJE.

I gradonačelnik Sinja Miro Bulj obavijestio je građane kako će usluge gradske uprave Grada Sinja moći koristiti svi, bez ograničenja.

“Gradska uprava Grada Sinja neće dijeliti ljude niti im ograničavati temeljna ljudska prava i slobode, nego će svima izaći u susret pod jednakim uvjetima”, objavio je Most na Twitteru.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!