MOST SE TRESE TREĆI PUT: Izigrani Lovrinović im poručio – gospodo, ovdje fali znanja i odlučnosti!

lovrinović

Zajedno s Jurom Martinovićem i Ivicom Mišićem, Ivan Lovrinović napustio je Most i osnovali su svoj vlastiti Klub nezavisnih zastupnika! Mostu je sada ostalo samo 12 zastupnika.

Ivan Lovrinović i Jure Martinović, stupovi su udruge Promijenimo Hrvatsku. Lovrinović je na kraju ostao bez mjesta potpredsjednika u Vladi, a Martinović nije postao ministar pravosuđa. Jedino se Mišić nije spominjao kao član buduće vlade.

Nadahnuto, dramatično i iskreno je Ivan Lovrinović govorio u Saboru kada je rekao da je dosta šupljih govora, da cijeli dan govore zidu, i da neće dati podršku ovoj vladi.

„Ovo je samo pismo namjere“, rekao je o programu. „Nedostaje vizije, premda se vizija spominje. Gospodarski program koji sam predstavio okljaštren je do neprepoznatljivosti. Monetarnu reformu osim mene nitko ne spominje, a bez te reforme nikada se neće moći riješiti teški problemi gospodarstva. Kao autor programa osjećam se izigrano kao i oni koji su za nas glasovali. Ako fokus bude na javnom dugu i proračunu, to znači da će se nastaviti raditi kako su radile Vlade prije ove. To smo već vidjeli i ne daje rezultate. Most je odstupio u pogledu gospodarstva iz programa. Tko su onda njegovi kreatori?“

Potom je rekao da je u politiku ušao zbog gospodarstva i ekonomije i zaključio:

„Gospodo, ovdje fali znanja i odlučnosti. Ne mogu vam dati povjerenje, zbog građana kojima sam obećao to što sam obećao. Ako budete vukli poteze koji su dobri ispričat ću se da sam bio u velikoj zabludi. Dosta je bilo ulagivanja i šupljih govora!“ (m. p.)

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!