MLADI DOLAZE: Veronika Drljačić – najbrža Hrvatica na 200 i 300 metara

Dvadeset i jedna joj je godina, a već je bila kraljica Balkana te je na netom završenom dvoranskom prvenstvu Hrvatske postavila dva nova državna rekorda. Veronika Drljačić najbrža je u Hrvatskoj na 200 i 300 metara. Članica je atletskog kluba Dinamo Zrinjevac.

Piše: Tomislav Pašiček

“Prije sam trenirala u Atletskom klubu Križevci gdje uvjeti do prije dvije godine nisu bili adekvatni. Trenirali smo na betonu (bez tartan staze) koji nije bio prikladan za održavanje sportskih treninga te smo vrlo često znali trenirati u Ratarskoj šumi. Međutim, prije dvije godine dobili smo novu atletsku stazu i teretanu te su uvjeti bili primjereniji za treniranje. Bez obzira na navedene uvjete zahvalna sam svom tadašnjem treneru Dragi Palčiću s kojim sam nizala brojne uspjehe. S obzirom da je trener otišao u mirovinu i na moje fakultetske obveze ove sezone odlučila sam se preseliti u atletski klub Dinamo u Zagrebu. Uz pomoć svog novog trenera Damjana Sedića nadam se da ću unaprijediti svoje atletske vještine i sposobnosti. I da ćemo zajedno ići u nove pobjede”, rekla nam je na startu mlada atletičarka. A kad je već spomenula fakultet otkrila je i što studira?

Foto: Privatni album

“Trenutno sam treća godina na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Upisala sam taj studij jer me zanima i htjela bih unaprijediti svoje znanje o sportu, odnosno atletici”, dodala je Veronika.

Priznala nam je da je za nju oduvijek postojala samo atletika. Nije se bavila niti jednim drugim sportom.

“Kao mala voljela sam gledati ulične utrke grada Križevaca te sam poželjela više upoznati trčanje kroz profesionalni sport te sam pitala roditelje da me upišu u atletski klub i tako je sve počelo prije 12 godina. Nisam se bavila niti jednim drugim sportom. Odmah sam se pronašla u atletici te sam shvatila da mi više odgovaraju individualni sportovi gdje mogu kontrolirati svoje postupke”, rekla je Veronika.

Foto: Privatni album

Najveća su joj podrška roditelji koji ju od samih početaka podržavaju i dolaze ju bodriti na natjecanja. Također tu je i rodbina te prijatelji koji vjerno prate svako njeno natjecanje.

“Svaka potpora i vjerovanje u mene daje mi motivaciju da budem što bolja.”, otkriva mlada atletičarka i nastavlja:

“Prva veća prekretnica u mojoj sportskoj karijeri bilo je Prvenstvo Balkana 3.6.2017. godine kada sam osvojila zlatnu medalju istrčavši 56.25 sekundi na 400 metara. No, trenutno sam najponosnija na sadašnji rezultat gdje sam otrčala 24.11 sekundi na 200 metara ostvarivši državni rekord i svoj vlastiti osobni u dvorani. Isti taj dan otrčala sam 37.67 sekundi na 300 metara gdje sam se upisala u povijest vodećih rezultata. Jedno od mojih boljih sezona bilo je juniorsko razdoblje kada sam bila proglašena najuspješnijom juniorkom Prvenstva Balkana u povijesti s ukupno 11 osvojenih medalja”, prisjeća se mlada Veronika. Naravno, najveća joj je želja kvalificirati se na Olimpijske igre.

“Da. Možda već 2024.godine u Parizu jer su one san svakog sportaša. Jako bih voljela istrčati državni rekord na 400 metara koji drži Danijela Grgić (50,78 sekundi) te rekord Jelice Pavličić na 200 metara (23,14 sekundi)”, otkrila je Veronika Drljačić.

Kad nije na fakultetu niti na treninzima obična je djevojka koja se voli družiti s prijateljima. Atletika joj je osim divnih poznanstava omogućila da vidi brojne svjetske i europske gradove i zemlje.

“Svako putovanje mi je bilo lijepo na svoj način no poseban utisak na mene ostavili su Tenerife. Najviše mi se dojmila specifičnost njihove kulture cijelokupnog otoka, ljudi su druželjubivi i ljubazni te uvjeti za treniranje su bili idealni. Također dojam na mene ostavili su Tel Aviv, Istanbul, Paphos i ostali brojni gradovi”, zaključila je Veronika Drljačić.