KREMLJ OPTUŽUJE: Zelenski poziva na svjetski rat s nepredvidivim i monstruoznim posljedicama

Rat na terenu, ali i u medijskom prostoru, između Rusije i Ukrajine ne jenjava. Ukrajina je objavila da je na jugu svoje zemlje oslobodila 400 km četvornih od ruske okupacije.

Izvor: Media servis

No, prvi čovjek Ukrajine Volodimir Zelenski u razgovoru za australski Insititu Lowy je kazao da bi NATO preventivnim udarima trebao odvratiti Rusiju od korištenja nuklearnog oružja, što je izazvalo osudu Kremlja.

”Takve izjave nisu ništa drugo nego poziv na još jedan svjetski rat s nepredvidivim, monstruoznim posljedicama”, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov i pozvao SAD, UK i EU da reagiraju na tu izjavu.

U međuvremenu je glasnogovornik Zelenskog ublažio situaciju, pojasnivši da je predsjednik mislio na preventivne sankcije koje je trebao nametnuti Moskvi prije njezine ofenzive 24. veljače, a ne na preventivne vojne udare.

A da Europska unije neće toleririrati neopravdanu rusku agresiju, aneksiju ukrajinskih teriritorija i prijetnju nuklearnim oružjem pokazali su nametanjem još jednog kruga sankcija, osmoga po redu, u kojemu su nametnute nove trgovinske sankcije Rusiji i proširen popis osoba kojima se zamrzava imovina i zabranjuje putovanja na prostor bloka.