MIODRAG DEMO: Partneri propale koalicije koriste zadnje sate da unište Petrokemiju

Miodrag Demo

Današnje vijesti koje dolaze iz tehničke Vlade u potpunosti su potvrdile moja saznanja vezana za zbivanja u Petrokemiji Kutina kao i odluku da posjetim Kutinu. Naime, tijekom jučerašnjeg dana boravio sam u Kutini gdje sam razgovarao sa čelnicima sindikata Petrokemije i Udruge branitelja Petrokemije te predstavnicima Grada Kutine, kaže se u priopćenju Miodraga Deme, koji je prvi kandidat na listi Koalicije za premijera za VI. izbornu jedinicu.

Nakon obavljenih razgovora obratio sam se javnosti i kazao kako je moj cilj zaštita Petrokemije od bilo kakve manipulacije i prodaje te povratak Petrokemije u portfelj tvrtki od strateškog značaja za RH. Čak 1.600 obitelji izravno zavisi o radu Petrokemije, a neizravno nekoliko tisuća obitelji na hrvatskom selu.

Petrokemija je najveći potrošač hrvatskog plina i najveći korisnik usluga Hrvatskih željeznica. Treba napomenuti i to da je Petrokemija bila izvor hrvatskih branitelja, njihova Udruga broji sada oko 1000 članova i s ponosom ističu da su zahvaljujući Petrokemiji nakon rata imali gdje vratiti, u miran život sa sigurnim poslom i egzistencijom.

A danas oko sudbine  temelja razvoja jednog kraja i hrvatske proizvodnje hrane svađe u tzv. Vladi. Partneri propale koalicije koriste posljednje „sate“ na vlasti kako bi uništili Petrokemiju i što jeftinije prodali. Gospodo tehnički ministri, to Vam neće proći! Hrvatska se brani i u miru, samo drugim sredstvima i Petrokemija će biti obranjena htjeli vi to ili ne! Neće Vam pomoći ni obećanja koja ste dali dogovorenim kupcima jer kršenje tog obećanja neće biti sramota Hrvatske države nego Vaša. Snaga Hrvatske će biti „ne“ izdaji hrvatskih gospodarskih interesa!