MINISTAR PILETIĆ: Nema straha za korisnikr socijalne naknade

Ministar socijalne skrbi Marin Piletić komentirao je odredbu prema kojoj se država korisnicima minimalne naknade, odnosno najsiromašnijima može zabilježiti na jedinu nekretninu kao jamstvo vraćanja novca potrošenog za socijalnu naknadu. Tvrdi da se korisnicu nemaju razloga bojati.

Izvor: Media servis

Nakon sastanka vladajuće koalicije ministar socijalne skrbi Marin Piletić osvrnuo se na to hoće li se država za socijalnu naknadu upisivati na nekretnine ljudima.

“Upravo je to konsenzus nakon današnjeg sastanka vladajuće koalicije, gdje smo rekli da u izmjenama i dopunama Zakona koji ćemo predložiti minimalnalno što ćemo učiniti jest da ćemo maknuti prvu nekretninu, odnosno nekretninu koju su koristili korisnici zajamčene minimalne naknade.”

Piletić je naglasio da postupak kod zabilježbe na nekretninu korisnika minimalne naknade i brisanja te zabilježbe nije jednostavan, pa stoga se korisnici ne moraju bojati da će se išta dogoditi u nekoliko dana. Dat ćemo jasnu uputu svim voditeljima socijalnih ureda da razgovaraju s korisnicima, da ih upute u sve da iskoriste pravo na minimalnu naknadu, rekao je Piletić.