MINISTAR BOŽINOVIĆ: Dok sam ja ministar i dok je ove Vlade, policija neće primati političke naloge

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović dao je izjavu o policijskoj prijavi protiv muškarca koji je ispod objave o dolasku predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u Maslenicu napisao da ga “treba dočekati pokvarenim jajima”.

Izvor: Media servis

Policija je postupala u skladu sa zakonom započeo je resorni ministar pa nastavio:

“Oni su proveli su kriminalističko istraživanje na temelju ovih objava i, pretpostavljam, nekih drugih saznanja. Podnijeli su optužni prijedlog sudu. Ono što je bitno znati – policija je postupala i postupa u skladu sa zakonom i ne prima nikakve naloge. Dok sam ja ministar i dok je ova Vlada sigurno neće dobivati političke naloge.”

Ministar je naglasio kako je Hrvatska najsigurnija zemlja u Europskoj uniji, a na pitanje je li riječ o verbalnom deliktu Božinović je nervozno poručio:

“To je sada vaša interpretacija, a ja ne bi bio toliko slobodan u javnom prostoru davati kvalifikacije za nešto za što nisam kvalificiran.

“Iako ne previše rječit, Božinović je desetak puta ponovio:

“O svemu, o svim elementima će odlučivati nadležni sud.”

Šef SDP-a Peđa Grbin danas je komentirao ovaj slučaj usporedivši ga s djelovanjima u bivšoj državi, a Božinović mu nije ostao dužan:

“Teško je komentirati nekoga tko je već godinama u politici i ne može dati niti jedan suvisli razlog građanima i biračima u RH zašto bi glasovali za njega. Najveći paradoks njegovog političkog rada je što je danas kazao da je spreman biti kandidat za premijera.”

Ostaje za vidjeti kakva je budućnost privedenog građanina, ali i hoće li ovakvih privođenja biti i u budućnosti.